tiistai 24. elokuuta 2010

Lakritsikastike

Lakukastike sopii tumman ja vaalean lihan kanssa. Erikoisiin ja täytyteläisiin makuihin joutuu joskus tekemään raaka-aine hankintoja kaukaakin. Tässäkin tapauksessa pitäisi matkustaa Italiaan, jos ei satu asumaan
Oulussa.   Meillä on nimittäin hieno ja trendikäs ravintola Puistola. Täältä saa aitoa Amarelli lakritsaa ja ilman sitä ei kyseinen kastike onnistu.

Amarellin suku on valmistanut lakritsaa jo vuodesta 1731

LAKRITSAKASTIKE

0,3 dl häränlihafondia
1 l vettä 
3 dl punaviini
1 porkkana
pala selleriä
pala palsternakkaa
oksa rosmariinia
suolaa
mustapippuria
maizenaa
10 kpl amarelli pastillia

Paahda pilkottuja juureksia kattilan pohjalla voi nokareessa. Lisää häränlihafondi ja vesi.
Anna kiehua pienehköllä lämmöllä pari tuntia. Tarkoitus on saada liemi makuuntumaan ja keittymään kasaan. Lisää rosmariinin oksa kokonaisena. Anna keittyä puolisen tuntia. Siivilöi juurekset ja yrtit pois. Lisää punaviini sekä amarillipastillit. Anna keittyä vielä noin tunti. Saosta maizenalla jos tarvetta. Tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan. Lisää kastikkeeseen nokare voita ennen tarjoilua ja sekoita.
Ankan kanssa erinomainen soossi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti