sunnuntai 15. elokuuta 2010

Maissikanan rintaa limemarinadissa

Grillin vieressä odottavat esikypsytetyt bataatti-suikaleet vuoroaan. Yleensä bataatti leikataan siivuiksi.
Suurehkoina suikaleina ne kuitenkin antavat annokseen mukavaa näköä.

HYVIN HOIDETUSSA GRILLISSÄ ON MUKAVA VALMISTAA RUOKAA, KIITOS ANOPIN.

Maissikanan valmistaminen onnistuu pannulla, uunissa kuin grillissäkin. Grillin etuna on siitä saatava aromi. Kaasugrilli on oivallisin lämmöntuottaja sen helpon lämpötilan hallinnan vuoksi. Hiiligrilli on kuitenkin aromiensa puolesta ainoa, joka tuottaa jäljittelemättömän maun.

Valmistin kuitenkin maissikanan kaasugrillissä, koska siinä oli helpompi hallita kaikkia aterian elementtejä.

1 MAISSIKANANRINTA/RUOKAILIJA

SITRUS MARINADI
1 LUOMU SITRUUNA
2 LUOMU LIMEÄ
1 PUNTTI TIMJAMIA
1 TUORE SITRUUNARUOKO
1 TUORE VALKOSIPULI
1 DL RYPSIÖLJYÄ
PIPPURISEKOITUS  MYLLYSTÄ JA SUOLAA MYLLYSTÄ

Raasta luomusitrusten kuori. Purista mehu siivilänläpi. Silppua puolikas puntti timjamia ja valkosipuli. Murskaa sitruunaruoko ja silppua hienoksi. Lisää öljy ja sekoita.
Mausta sulatetut maissikanant suolalla ja pippurilla. Valele ne kauttaaltaan marinadissa ja jätä marinoitumaan. 5-6 tuntia riittää mukavasti.

                                            MAISSIKANAA TUKALISSA OLOISSA

Nosta maissikanat huoneenlämpöön 2 tuntia ennen kypsennystä. Kypsennä esilämmitetyn grillin parilapuolella nahkapuoli ensin. Kun rinta saa kauniin rapean pinnan,voit kääntää. Dippaa kypsä puoli marinointiliemeen,näin aromit imeytyvät hyvin. Nosta kypsät rintulit vetäytymään folion alle.

         

Maissikanaa sitrus marinadissa, grillattu halloumi-bataatti salaatti, valkoviinikastike ja "peräruuaksi" wasabi-jäätelöä. Taas yksi hyvä syy siirtyä ruokalevolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti