tiistai 24. elokuuta 2010

Ankan pikkufilettä ja rosthärkää

     Kokonainen sisäfilee ja "tumppi-osa" putsattuna ja antautuneena

Maailman helpointa ja jokseenkin nykyään tavanomaista on sisäfilepihvi grillissä. Filee valellaan rypsiöljyllä ja pinnalle hierotaaan mustapippuri ja savusuolaa noin puoli tuntia ennen paistoa. Sitten vaan grilli kuumaksi pyöritellään pinnat kiinni. Filee kypsyy alatasolla loppuun asti. Sisälämpö saa olla siinä 58 astetta. Peittele folioon hetkeksi vetäytymään ja siivuta.

Hitusen enemmän haastetta antaa ankan pikkufileet. Näitä on myös sisäfileeksi nimitetty. Sulatetut fileet pyöritellään öljyssä, suolassa ja timjamissa. Parilapuoli kuumaksi ja fileet parilalle. Nyt onkin sitten niin hoppu ettei ehtinyt kuvaakaan ottamaan. Kokonaiskypsennysaika kääntöineen oli sellainen 45 sekuntia. Niin ja pienimmät meni jo siinäkin "yli".

Ankka ja härkä oottelee lakritsa-kastiketta.

Lisuke on helppo. Tasakoikoiset juureskuutiot porkkanasta, nauriista, palsternakasta keitellään puolikypsiksi miedossa suolavedessä. Sitten ne siivilöidään ja päälle ripsotellaan suolaa myllystä.


Päälle valellaan loraus juoksevaa hunajaa sekä hienoksi hakattua rosmariinia. Pintaan vielä hakattua purjoa ja hönkäys mustapippuria. Koko komeus uunivuokaan ja 200 astetta kunnes pinta on hitusen paahtunut. Palaset saavat jäädä purutuntumalle. Liian pehmyt palanen on ikävä syödä.

Ankkaa, rostfilettä ja uunijuureksia

Koko komeus kyyditettiin kehon sisätiloihin Torresin Gran Sangre de Torolla joka edusti vuoden 2005 mallia. Helppo oli lihapalasten tuossa kyydissä kellahdella.

1 kommentti:

  1. The merit casino【WG】tiktok.com
    The merit casino,【WG98.vip】⚡, 1xbet tiktok.com, vip slots free casino slot review,【WG】tok.com, slot free casino slot demo,slot real 메리트 카지노 쿠폰 money games 바카라사이트 review

    VastaaPoista