Tämän reseptin kaverini äkkäsi jostain kalastusohjelmasta ja valmistustapana oli tuolloin avohiillos.
Me kypsensimme alkuruuan kaasugrillissä ja maku oli tyrmäävä.
AVATTUJA RAVUNJALKOJA
Kuningasravun käsittelyssä kannattaa olla varovainen. Jalkojen kuoripiikit ovat äärettömän teräviä ja saavat helposti haavoja aikaan. Jalat avataan leikkaamalla kuori sivusuunassa auki molemmilta puolin. Ravun lihat jäävät tähän tummenpaan osaan alapuolelle ja yläpuoli heitetään pois. Toisaalta niistä voi keitellä myös makoisan liemen ja kannaataakin.
Nivelien kohdalta leikatut ravunjalat suolataan siis kevyesti ja voidellaan seuraavalla mausteliemellä.
1 dl rypsiöljyä
reilu ripaus jauhettua valkopippuria
pieneksi pilkottu chili-palko(voimakkuus maun mukaan)
1 rkl merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä muutama kierros
hienoksi hakattua timjamia muutama oksa
OMASSA KUORESSA TARJOTTU KUNINGASRAPU
ON SUHTEELLISEN NÄYTTÄVÄ EVÄS
Avohiilloksella folioon käärityn ravunjalan kypsennysaika on 5 minuuttia. Me kypsensimme rapuja
kaasugrillissä täydellä teholla ja aluminifoliopedillä. Isot palaset olivat 7- ja pienemmät 5-minuuttia.
Kypsyys oli täydellinen, mehukas ja kiinteä.
Grillin kansi on syytä pitää kypsennyksen ajan suljettuna.
Alkupala tarjoiltiin patonkiviipaleen ja seuraavan kylmän kastikkeen kera.
1 osa majoneesia
1 osa smetanaa
pikku puntti hakattua tilliä
ja ruokalusikallinen karkeaa dijon-sinappia(siemenineen)
Kuuden aikuisen alkupalaksi riittää 1,5 kg koipea
Alkuruuan kuskina oli Zinck Riesling 2009 ja aika mukavasti ja ryhdikkäästi tämä ranskatar
kyyditsi rapuset viimeiselle leposijalleen
Hieno resepti! Siippa saapui juuri kalareissulta pohojosen Norjasta ja tuliaisina olikin, yllätys, yllätys, ko. ravun jalkoja. Taidanpas kokeilla reseptiänne!
VastaaPoista